latinica  ћирилица
09/02/2023 |  16:22 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Održana komemoracija Slobodanu Stankoviću (VIDEO)

U Banjaluci je održana komemoracija povodom smrti Slobodana Stankovića, jednog od osnivača, vlasnika i generalnog direktora Integral inženjeringa.
Komemoracija Slobodanu Stankoviću - Foto: RTRS
Komemoracija Slobodanu StankovićuFoto: RTRS

Na komemoraciji je istaknuto da je Stanković bio neimar koji je gradio bolju budućnost u Republici Srpskoj, ali i šire i da će njegovo ime trajati dok traje ono što je ostavio iza sebe, a ostavio je mnogo.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Stanković bio patriota, da je volio Republiku Srpsku, te da je bio spreman da svima pomogne.

- Bio je uporan i iza njega nisu ostali nikakvi "repovi", niti nedovršene građevine. Republika Srpska mu duguje zahvalnost, jer je pitanje da li bi mnogi objekti bili izgrađeni, da nije bilo njega - rekao je Dodik.

On je istakao da je otišao veliki čovjek, patriota koji je želio da Republika Srpska bude uspješnija, uređenija i u to je ulagao svu svoju energiju i znanje.

- Bio je čovjek koji je svima pomagao, ali kako to kod nas uvijek bude, uspjeh se ne oprašta i oni, koji nemaju nikakvog osnova, pokušavaju da vas ospore, pripišu etikete koje ne stoje i znam koliko ga je to vrijeđalo - rekao je Dodik.

Izvršni direktor za marketing Integral inženjeringa, Nikola Radovanović, rekao je da je danas tužan dan za sve u ovoj kompaniji.

- Slobodan Stanković nije bio samo generalni direktor, vlasnik i jedan od osnivača, već čovjek koji je svojom vizijom i predanošću godinama omogućavao svima nama da rastemo i profesionalno se razvijamo i da svaki posao uspješno završimo - rekao je Radovanović.

Stanković je preminuo u utorak u Banjaluci u 74. godini.