latinica  ћирилица
09/02/2023 |  18:33 ⇒ 18:59 | Autor: SRNA

Tegeltija predsjedavajući Upravnog odbora UIO BiH

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je održao konstitutivnu sjednicu na kojoj je za predsjedavajućeg izabran ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija.
Upravni odbor UIO - Foto: SRNA
Upravni odbor UIOFoto: SRNA

Članovi Upravnog odbora UIO, kojeg čine tri ministra finansija i tri člana iz reda eksperata, za predsjedavajućeg su jednoglasno izabrali Tegeltiju, dok je za zamjenika imenovana federalni ministar finansija Јelka Miličević, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na sjednici je usvojena odluka o drugom privremenom poravnanju na osnovu kojeg Republika Srpska treba da isplati FBiH 28,826.865 KM.

Upravni odbor dao je pozitivno mišljenje na odluke koje se tiču carinskih olakšica pri uvozu električnih i hibridnih automobila, ali i mineralnih đubriva.

Članovi Upravnog odbora primili su k znanju Izvještaj o realizaciji odluke o količinama dizel-goriva na koje se ne plaća putarna za 2022. godinu.

Upravni odbor UIO usvojio je i Pravilnik o određivanju minimalne rezerve za izmirivanje obaveza Uprave u vezi sa indirektnim porezima, ostalim prihodima i taksama.

Prilikom obrazloženja Izvještaj o obavljenoj finansijskoj reviziji UIO za 2021. godinu istaknuto da je Uprava imala pozitivno mišljenje, a većina primjedbi revizora u međuvremenu su usklađene sa važećim aktima, navedeno je u saopštenju.