latinica  ћирилица
13/02/2023 |  11:07 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Stevandić sa Orlićem: Srbija za Srpsku zvijezda vodilja (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom parlamenta Srbije Vladimirom Orlićem.
Nenad Stevandić i Vladimir Orlić - Foto: RTRS
Nenad Stevandić i Vladimir OrlićFoto: RTRS

Nakon svečanog dočeka u vestibilu Doma Narodne skupštine, uslijedio je sastanak delegacija dva parlamenta, koje predvode Stevandić i Orlić.

Stevandić je rekao da Srbija za Republiku Srpsku ostaje zvijezda vodilja i da se saradnji Beograda i Banjaluke nema bilo šta prigovoriti sa bilo koje etičke, demokratske ili moralne norme.

Dodao je da snaga Srbije omogućava Srpskoj da se polako uzdiže i štiti Dejtonski sporazum.

- Izbjegli smo mnoge izazove kada su brojni međunarodni faktori pokušali da poremete odnose rukovodstva Srbije i Republike Srpske, ili da iskoriste situaciju da bi nanijeli štetu. To se nije desilo jer je bilo dovoljno mudrosti i razuma da ti odnosi ostanu dobri - rekao je Stevandić

Stevandić je naglasio da na sastancima zvaničnika Srpske i Srbije u Beogradu nikada nije razgovarano o bilo čemu što bi osporavalo ili diskriminisalo bilo koji narod u Bih ili samu BiH.

Orlić je poručio da Republika Srpska uvijek može da računa na Srbiju.

- Srbija je pokazala da je sa vama i u teškim vremenima i nema sumnje da će uvijek biti. Nastavićemo da najčvršće budemo jedni uz druge i u budućnosti, a to smo danas zajednički i dodatno potvrdili - rekao je Orlić.

Stevandić se upisao u knjigu gostiju Narodne skupštine Srbije, a razgovarao je i sa predstavnicima poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve".