latinica  ћирилица
15/02/2023 |  13:49 ⇒ 15:24 | Autor: RTRS

Ristovski: Srbija je Srpskoj majka, stariji brat i sigurna kuća (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovao glumca i reditelja Lazara Ristovskog Ordenom Karađorđeve zvijezde za naročite zasluge i uspjeh u javnim i kulturnim djelatnostima.
Lazar Ristovski (Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ) -
Lazar Ristovski (Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ)

Ristovski je istakao da "u osnovi svakog postignuća mora da stoji vedar duh".

- Ponosimo se ovim priznanjima jer smo uradili nešto kao slobodni ljudi na dobrom glasu. Mi dobitnici smo se potrudili da ostavimo trag u vremenu, nadam se svijetao. Nismo se plašili da se uhvatimo u koštac sa životom. Odabrali smo da se uhvatimo u koštac sa životom. Vjerujem da Srbija ima koristi od nas - rekao je Ristovski.

Ristovski kaže da kada govori o Srbiji, govori i o Republici Srpskoj, jer Srbija je Srpskoj majka, stariji brat, sigurna kuća.

- Mi smo jedna kuća. I nije istina da zaostajemo za naprednim svijetom. Imamo Teslu, Pupina, Јokića, Đokovića, imaćemo uvijek značajne i velike ljude. Srbija je velika i jaka onoliko koliko je mi budemo voljeli - poručio je Ristovski.

Govoreći o tome kako je sa svojim filmovima obišao najveće svjetske fetsivale i osvajao značajne nagrade, Ristovski je naglasio da se nijedna ne može mjeriti sa današnjim ordenom.

- U ovom priznanju sublimirano je sve - istorija, tradicija, patriotizam, kultura, prijateljstvo, povjerenje i poštovanje - rekao je Ristovski.