latinica  ћирилица
16/02/2023 |  13:59 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Putem humanitarnog broja prikupljeno više od 160.000 KM za Tursku i Siriju (VIDEO)

Na humanitarni broj 17023 za prikupljanje pomoći pogođenim u zemljotresu u Turskoj i Siriji do danas je sa teritorija Republike Srpske i FBiH pristiglo više od 80.000 poziva.
Humanitarna pomoć - Foto: RTRS
Humanitarna pomoćFoto: RTRS

Generalni sekretar Crvenog krsta BiH Rajko Lazić rekao je da je putem ovog broja prikupljeno više od 160.000 KM, a da su građani, privredni subjekti i različiti nivoi vlasti putem žiro računa uplatili više od 160.000 KM.

- To je zajedno više od 320.00 KM - rekao je Lazić.

Lazić, koji je danas razgovorao sa generalnim direktorom Pošta Srpske Miladinom Radovićem, naveo je da je jedan od vidova saradnje uključivanje ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava Pošta, kao i stavljanje skladišnog prostora i prevoza prikupljene pomoći građana u centralno skladište, koje je za Republiku Srpsku na Palama.

Lazić, koji je ujedno i novoizabrani generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, dodao je i da je u Kabinetu predsjednika Republike dogovoreno da se uključe predsjednik i Vlada Srpske kako bi sa 20 šlepera hrane pomogli ovu akciju.

Radović je rekao da je obaveza Pošta Srpske, kao društveno odgovornog preduzeća, da pruži pomoć u teškoj situaciju u Turskoj i Siriji.