latinica  ћирилица
27/02/2023 |  15:15 ⇒ 23:44 | Autor: Agencije

Završen sastanak Vučića sa Boreljom, Lajčakom i Kurtijem (FOTO)

U Briselu je večeras završen zajednički sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem
Sastanak u Briselu (Foto: TANJUG/ MARKO IVAS/bs) -
Sastanak u Briselu (Foto: TANJUG/ MARKO IVAS/bs)

20.16 - Trilateralni sastanak trajao je dva sata, a prethodno su evropski predstavnici održali odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem.

19.32 - Vučić ocijenio je kao težak današnji razgovor u Briselu.

- Težak sastanak. Očekivano. Nema predaje - napisao je Vučić na Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

18.58 - Vučić zahvalio se iz Brisela svima koji imaju povjerenje u državno rukovodstvo.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

18.40 - Evropski komesar za spoljnju politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je danas da je u centru pažnje današnjeg sastanka sa Vučićem i Kurtijem prijedlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i izrazio nadu da će obje strane imati konstruktivan pristup pregovorima.

18.05 - Počeo sastanak Žozepa Borelja, Miroslava Lajčaka, Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija.

17.17 - U Briselu završen sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom. Prema najavama, u 17.15 časova trebalo bi da počne sastanak evropskih predstavnika sa Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
Borelj i Lajčak su se prethodno sastali sa delegacijom Prištine.

16.20 - U sjedištu EEAS u Briselu počeo sastanak predsjednika Vučić sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

15.10 - Počeo sastanak delegacije Prištine sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Delegaciju Prištine predvode premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i njegov zamjenik i glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

15.00 - Sastanak Vučića i Eskobara

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se pred dijalog u Briselu sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Vučić je doputovao u sjedište EU na poziv evropskog komesara za spoljnu politiku Žozepa Borelja, a nakon pojedinačnih sastanaka trebalo bi da se održi i zajednički Vučića sa Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom lajčakom i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.