latinica  ћирилица
07/03/2023 |  15:58 | Autor: RTRS

Višković: Pružati što veću podršku unapređenju položaja žena

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas svim pripadnicama ljepšeg pola 8. mart, Međunarodni dan žena.
Radovan Višković (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Radovan Višković (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

- U svoje lično ime i u ime Vlade Republike Srpske, čestitam vam Dan žena. Na Međunarodni dan žena, odajemo dužno poštovanje ženama i njihovoj ulozi u društvu i porodici. Ovo je prilika da im se zahvalimo za to što su i ponosne majke, i radnice, i stub svake porodice. Odajemo počast svim ženama koje svakodnevno čine sve da bi naše društvo bilo bolje - istakao je premijer u čestitki.

Višković je naglasio da je svakodnevno, u svim oblastima života, potrebno pomjerati granice i pružati što veću podršku za unapređenje položaja žena u društvu.

Dodao je da Vlada Republike Srpske pruža i da će i dalje pružati podršku daljem razvoju institucionalnih prava žena, u svim oblastima društvenog djelovanja.

- Vođeni tim ciljem, u vremenu iza nas uticali smo na poboljšanje materijalnog položaja višečlanih porodica i porodilja. I u vremenu pred nama, istrajno ćemo raditi na unapređenju položaja žena, svjesni da je još mnogo posla pred nama. Srećan vam Dan žena - naveo je u čestitki predsjednik Vlade Srpske.