latinica  ћирилица
09/03/2023 |  13:24 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Ubijen muškarac na benzinskoj pumpi u Beogradu

U pucnjavi na benzinskoj pumpi u Rušnju danas je ubijen Ranko Radošević (55), poznat kao Ranko Eskobar, koji se povezuje sa ljudima iz podzemlja.
Policija Srbije (Foto: Tanjug/Dimitrije Gol) -
Policija Srbije (Foto: Tanjug/Dimitrije Gol)

Radošević, koga su oko 11 časova u Beogradu izrešetali u crno obučeni napadači sa hirurškim maskama, navodni je pripadnik nikšićkog krimimiljea i takođe navodni bliski saradnik "škaljaraca" i Јovana Vukotića, likvidiranog u septembru u Istanbulu.

U medijima se pisalo i da je povezivan sa članom bežanijskog kriminalnog klana Goranom Mijatovićem, koji je ubijen u Beogradu. Prema istim informacijama, bavio se i trgovinom kokainom i skankom. On je u dokumentu crnogorske policije označen kao pripadnik nikšićke kriminalne organizacije pod vođstvom Radomira Bobana Baćovića.

Kako Vijesti pišu, Radoševićevo ime se pominjalo na suđenju pljevaljskom narkobosu Darku Šariću.

Kako su objavili mediji u Srbiji, Radošević je dovođen u vezu sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Bio je poznat kao trgovac blindiranim automobilima. Јedno takvo vozilo pronađeno je u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, kojima se sudi za više ubistava i druga teška krivična djela.

Očevici ubistva na pumpi u Rušnju otkrili su detalje likvidacije.

- Ubica je ušao u kafić na pumpi i pravo se uputio ka tom čovjeku. Kada mu je prišao, podigao je pištolj, upucao ga jednom. On je pao na pod. Potom je krenuo sa rafalima. Čuo sam pet, šest pucnjeva. Onda je pobjegao - rekao je jedan od očevidaca.

Nikšićanin je, dok je pio kafu, ubijen pred oko 20 svjedoka, a prema nezvaničnim saznanjima, ubice su u njega ispalile pet metaka.

Nakon pucnjave napadači su pobjegli, a kasnije je pronađen zapaljen auto na Petlovom brdu, za koji se sumnja da je pripadao napadačima.