mtel
latinica  ћирилица
13/03/2023 |  08:02 | Autor: SRNA

Saobraćaj se odvija po suvim kolovozima; Mogući odroni na dionicama u usjecima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saopštio je Auto-moto saveza Republike Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Mogući su odroni na dionicama u usjecima, a vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj, pa se putnička vozila preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina-Gornja Vijaka, na putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

U toku su radovi u tunelu Čemerno na putu Brod na Drini 2-Vrba i u tunelu Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Radovi se izvode na putevima Brčko-Bijeljina i Vršani-Rača kod Velinog Sela, Srbac-Gornja Vijaka 1, Prijedor-Kozarac, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Klašnice 1-Nova Topola, Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, od petlje Јohovac do Vukosavlja, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2.

Vangabaritni prevoz kreće se na putu Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod i Brčko-Lepnica/Lončari, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na putu Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na putu Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na većini puteva u FBiH saobraćaj se odvija po suvom ili mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature, u višim planinskim predjelima mjestimično ima poledice na kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putevima Gradačac-Ormanica i Gračanica-Tuzla-Kalesija.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Јablanica-Mostar /u Donjoj Јablanici/, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom /u dužini od 150 metara/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja./kraj/sđp