latinica  ћирилица
13/03/2023 |  10:32 ⇒ 12:11 | Autor: TANЈUG

Er Srbija uvela direktne letove između Beograda i Budimpešte

Er Srbija uspostavila je danas, letom ЈU150 u 07:45 časova, novu redovnu liniju između Beograda i Budimpešte, kojom će, tokom predstojeće letnje sezone, srpska nacionalna avio-kompanija letjeti i do 17 puta nedjeljno.
Er Srbija (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Er Srbija (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Doček prvog leta Er Srbije za Budimpeštu upriličen je na aerodromu Franc List, koji je smješten 16 kilometara jugoistočno od centra glavnog grada Mađarske, navedeno je u saopštenju.

- Današnjim letom do Budimpešte pokrenuli smo prvu od preko 20 destinacija do kojih ćemo saobraćati tokom predstojeće ljetnje sezone, a koje nisu bile u našoj mreži u 2022. godini. Pratićemo tražnju i u skladu sa njom postepeno povećavati broj frekvencija između dva grada - rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

On je izrazio nadu da će uvođenje direktnih letova doprinijeti boljoj povezanosti Srbije i Mađarske, kao i da će značajno ubrzati kretanje putnika širom Evrope.

Kako je saopšteno, uvođenjem redovne avio-linije između glavnih gradova Mađarske i Srbije Er Srbija putnicima pruža mogućnost dobre povezanosti od Budimpešte, preko Beograda do Španije, Italije, Grčke, Kipra, Sjedinjenih Američkih Država, kao i zemalja u regionu.