latinica  ћирилица
13/03/2023 |  11:25 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

Јednomjesečni pritvor osumnjičenim za krađu skupocjenog mercedesa

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Ćosi iz Banjaluke i Aleksandru Mariću iz Pelagićeva zbog sumnje da su u Zagrebu ukrali skupocjeni mercedes, koji je Policija Republike Srpske pronašla kod Laktaša.
Pronađen ukradeni auto - Foto: Ustupljena fotografija
Pronađen ukradeni autoFoto: Ustupljena fotografija

Sudija Okružnog suda u Banjaluci odredio je u subotu, 11. marta, jednomjesečni pritvor za M.Ć. i A.M. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, saopšteno je danas iz tog suda.

U saopštenju se navodi da se pritvor računa od dana hapšenja 8. marta i najduže može trajati do 8. aprila.

Pritvor je osumnjičenima određen iz razloga predviđenih odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Policija Republike Srpske je u Boškovićima, kod Laktaša, pronašla mercedes kabriolet, procijenjene vrijednosti veće od 200.000 evra, koji je ukraden na području Zagreba, te uhapsila lica M.Ć. i A.M.

Zbog sumnje da su u Zagrebu ukrali skupocjeni mercedes, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je u petak, 10. marta, pritvor Milanu Ćosi /54/ iz Banjaluke i Aleksandru Mariću /46/ iz Pelagićeva.

Oni su osumnjičeni da su između 11. i 19. februara u Zagrebu ukrali vozilo mercedes kabriolet bijele boje sa kojim su, uz nepripadajuće registarske oznake, prešli granicu BiH, u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video-nadzora, kao i granične kontrole.