latinica  ћирилица
13/03/2023 |  12:10 ⇒ 13:43 | Autor: SRNA

Špirić: Opozicija i Šmit na istom zadatku destabilizacije Republike Srpske

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da izjave predstavnika opozicije iz Republike Srpske svakodnevno potvrđuju da su oni na istom zadatku kao i Kristijan Šmit, koji priziva finansijski slom i destabilizaciju Republike Srpske.
Nikola Špirić - Foto: SRNA
Nikola ŠpirićFoto: SRNA

- Šmit poziva da se zaustavi finansiranje razvojnih projekata u Republici Srpskoj, a opozicija istovremeno poziva na proteste kako bi se ukinuli prihodi od akciza i PDV-a. Oni Republiku Srpsku doživljavaju kao džak za boks pa jedni udaraju izvana, a drugi iznutra - ukazao je Špirić u izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, ovo je samo dokaz da opozicija u Republici Srpskoj nema nikakvu viziju osim što u korak prati svoje međunarodne pokrovitelje, a njihov jedini program je rušenje vlasti sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom na čelu.

- Dovoljno nam govori to što nismo čuli opozicione političare da su se pobunili protiv Šmitovih najava da ospori finansiranje razvojnih projekata. Republika Srpska preživjela je i veće napade i jače neprijatelje, jer ona je okvir za opstanak svih, pa i te iste opozicije koja nije u stanju da riješi ni svoje unutrašnje probleme - zaključio je Špirić.