latinica  ћирилица
13/03/2023 |  12:16 | Autor: Agencije

Medvedev u osmini finala Indijan Velsa (VIDEO)

Ruski teniser Danil Medvedev nadigrao je Bjelorusa Ilju Ivašku sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:1) i plasirao se u četvrto kolo mastersa u Indijan Velsu. U borbi za plasman u četvrtfinale Medvedev će se nadmetati sa Aleksanderom Zverevim.
Danil Medvedev (Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO) -
Danil Medvedev (Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO)

Trenutno šesti teniser na svijetu nadigrao je Ilju Ivašku, koji je 85. na listi, poslije sat i 46 minuta igre.

Medvedev je ponovo imao pritužbe da podloga terena nije dobra i žalio se sudiji da je previše spora.

Možda mu je i zbog toga u drugom setu opala koncentracija, pa je Bjelorusu dozvolio brejk i čak izgubio set, ali se u trećem setu vratio u meč i gotovo rutinski došao do plasmana u osminu finala turnira.

Medvedev će se za plasman u četvrtfinale nadmetati sa Aleksanderom Zverevim koji je eliminisao Emila Rusovuorija sa 2:1 (7:5, 1:6, 7:5) poslije dva sata i 42 minuta velike borbe na terenu.

- Mislim da će naš meč biti pun nadigravanja. Da vidimo. Biće zanimljivo. Nadam se da ću pobijediti Zvereva, vjerujem da ću igrati dobar tenis - rekao je Medvedev, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Ruski teniser je istakao da je uvjeren da će se Zverev vratiti u formu poslije oporavka od teške povrede. Njemački teniser je prošlu sezonu završio u junu, pošto je pokidao ligamente u polufinalu Rolan Garosa na meču sa Rafaelom Nadalom.

- Zverev je neko ko je bio jedan od najboljih igrača na Turu, bio je blizu prvog mjesta na ATP listi, počeo je da igra sve bolje i bolje na grend slemovima. Njegova povreda je bila nesrećna, ali siguran sam da će se vratiti - zaključio je Medvedev.

I drugi teniser Rusije Andrej Rubljov nadigrao je Francuza Igoa Imbera sa 2:0 (7:5, 6:3) i sastaće se sa Kameron Norijem u osmini finala.