latinica  ћирилица
13/03/2023 |  12:40 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Fabrika namještaja Standard iz Prnjavora i ove godine nagradila najuspješnije radnike (FOTO)

Fabrika namještaja Standard iz Prnjavora i ove godine nagradila je najuspješnije radnike.
Standard 1 - Foto: Ustupljena fotografija
Standard 1Foto: Ustupljena fotografija

Na ovaj način ova fabrika koja ima dugu tradiciju postojanja, krunisala je uspješnu godinu, a 14 najboljih radnika dobilo je nagrade do 500 do 2.500 KM.

Vršilac dužnosti direktora Fabrike namještaja Standard Dragoljub Todorić kaže da je ovakav gest postao tradicionalan i da je za te potrebe obezbijeđen i fond.

- Kako bi neko mogao da dobije nagradu, morao je da ostvari i određen broj bodova koji su dodijeljivani na osnovu pravilnika o nagrađivanju - navodi Todorić.

Todorić je naglasio da su za osnov za bodovanje radnika kvalitet rada, učinak u proizvodnji, redovan dolazak na posao, kao i drugi kriterijumi.

- Prvonagrađeni radnik dobija 2.500 KM, drugonagrađeni 2.000 KM, dok ostali dobijaju manje iznose - kaže on.

Nagrađeni radnici kažu da ovakav znak pažnje predstavlja malo olakšanje i nagradu za sav napor koji ulažu, a na taj način im se odaje priznanje za posvećen rad i trud.

Fabrika Standard

Radnik Slaviša Savić koji u ovoj fabrici radi oko 12 godina, navodi da mu je drago što je bio prvi na spisku za nagrađene.

- Zahvaljujem se svima koji su nagradili mene i moje kolege, posebno rukovodstvu firme. Dobio sam 2.500 KM za osvojeno prvo mjesto i to mi mnog znači. Inače ja obavljam poslove na CNC mašini i zadovoljan sam sa primanjima - rekao je Savić.

Nagrada je mnogo značajna i za Slađanu Nović koja u ovoj fabrici radi već tri godine i koja je nagrađena sa 500KM.

Iz uprave firme kažu da ovakve nagrade mogu biti inspiracija i za druge radnike da se trude da povećaju svoju produktivnost na poslu.

Predsjednik Skupštine Fabrike namještaja Standard Edin Dacić navodi kako je godina iza njih, bila rekordna po pitanju izvoza i prometa, postogli su izvoz vrijedan preko 42.000.000 KM, što je povećanje za 20 odsto u odnosu na godinu ranije.

Uspjeli su kaže da uvećaju prosječnu platu na preko 1.500 KM u bruto iznosu što je opet 20 osto više u odnosu na raniji period.

Radnik je kako kaže Dacić njihov najveći kapital koji omogućuje opsanak preduzeća i proizvodnje.

Fabrika namještaja Standard jedna je od najuspješnijih firmi prnjavorske opštine, koja unazad deset godina bilježi stalni rast izvoza. Njihov glavni kupac je Ikea, koja je švedski, ali i globalni gigant u oblasti namještaja.

Ova fabrika zapošljava preko 300 radnika.