latinica  ћирилица
13/03/2023 |  13:35 ⇒ 13:36 | Autor: RTS

Petković: Priština pokušava da spasi pripadnika tzv.KBS koji je pucao na srpsku djecu

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je advokat koga je angažovala Kancelarija podnio zahtjev da se pokušaj ubistva srpske djece u Gotovuši na Badnji dan prekvalifikuje u pokušaj teškog ubistva, kao i da će epilog biti poznat na novom ročištu zakazanom za 16. mart, a da će o čitavom slučaju biti obaviješteni i međunarodni predstavnici.
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Petar Petković (Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Petković je na svom Tviter nalogu napisao da se advokat odlučio za tako nešto jer je tužilac iz Uroševaca pokušaj ubistva Stefana i Miloša Stojanovića u Gotovuši kvalifikovao kao "izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja", kao da je, kaže Petković, pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj pucao u vazduh, a ne teško povrijedio Stefana i Miloša.

 

- Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju djela u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora, već uslovna osuda s novčanom kaznom. Očigledna je namjera Prištine da spasi pripadnika KBS zatvora, iako je riječ o čovjeku koji je pucao u srpsku djecu dok su nosila Badnjak s namjerom da ih ubije - napisao je Petković.