latinica  ћирилица
13/03/2023 |  13:47 ⇒ 14:59 | Autor: SRNA

Vulić: S obzirom na ratnu prošlost, Mehmedovićeve političke ideje ne razlikuju se od Hitlerovih

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je Šemsudin Mehmedović, s obzirom na njegovu ratnu prošlost i saradnju sa mudžahedinima, posljednja osoba koja bi trebala bilo koga da upoređuje sa Adolfom Hitlerom, a pogotovo Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Da ima bar malo obraza, časti i morala Mehmedović bi trebalo do kraja života da se zavuče u mišiju rupu i ne izlazi na svjetlost dana s obzirom da je on jedan od kreatora ideje da se sarajevskoj osnovnoj školi dodjeli ime brutalnog fašističkog zločinca i Hitlerovog vojnika Mustafe Busuladžića što je izazvalo šok i nevjericu kod svih žrtava nacizma.

Taj isti Mehmedović bio je i najpoželjniji odbornik na vjenčanjima pripadnika zloglasnog odreda 'El Mudžahid' i Bošnjakinja na području Tešnja, obezbjeđujući im na taj način državljanstvo BiH. Tadašnji komandir Policijske stanice u Tešnju, kao službeno lice - odbornik u Skupštini opštine, sklapanjem brakova, legalizovao je boravak mudžahedina u BiH i učešće u ratu. A svi znamo da su pripadnici ovog odreda počinili najsvirepije zločine nad srpskim vojnicima i civilima na Vozući i Ozrenu, kao i nad Hrvatima u Srednjoj Bosni - rekla je Vulićeva za Srnu.

Reagujući na skandaloznu izjavu Mehmedovića u kojoj je predsjednike Republike Srpske i Republike Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića uporedio sa Hitlerom, Vulićeva je rekla za Srnu da se na osnovu ovih činjenica jasno vidi ko je taj iz našeg okruženja ko slijedi i podsjeća na Hitlera.

- To je upravo Mehmedović čije se političke ideje očigledno ne razlikuju od Hitlerovih, što je na djelu i pokazao. Ni stida, ni srama, a ni poštovanja kod čovjeka sijede kose na glavi. Ako je već od svoje pakosti i zlonamjernosti potpuno oslijepio, onda bar neka nauči osnovna pravila lijepog ponašanja - da uvažava druge, kao što to rade Dodik i Vučić - istakla je Vulićeva.