latinica  ћирилица
13/03/2023 |  13:56 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Blaževiću norma za Evropsko juniorsko prvenstvo

​Plivač banjalučkog Borca Boris Blažević, iz Banjaluke, ostvario je B normu za Evropsko juniorsko prvenstvo.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Plivač sa nepunih 17 godina uspio se plasirati na Evropsko juniorsko prvenstvo u disciplini 200 metara delfin sa rezultatom 2:11.11 koji je ostvario na Međunarodnom plivačkom mitingu Dubrava Zagreb Open.

Važeća norma u ovoj disciplini je 2:11,16. Blažević je prva plivač iz Republike Srpske koji je ispunio normu za predstojeće Evropsko juniorsko prvenstvo koje će se od 4. do 9. jula održati u Beogradu. Banjalučki plivač dobio je priznanje na 68. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske i uvršten u 10 najperspektivnijih mladih sportista.

- Naš najbolji plivač Adi Mešetović osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 m slobodno, sa rezultatom 23:17 -navedeno je iz kluba. 

Na ovom takmičenju nastupilo je 424 takmičara iz 43 kluba i pet država, koje je uvršteno u Kalendar FINA i kvalifikaciono je za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki ove godine.

Osim spomenutih plivača, crveno-plave boje Borca branili su Sofija Vranješ, Aleksej Vidović, Aleksa Đukanović i Relja Grahovac, koji su u većini disciplina isplivali svoje lične rekorde.