latinica  ћирилица
13/03/2023 |  14:43 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

U Republici Srpskoj sutra se očekuje postepeno naoblačenje i do petka, će biti promjenljivo i hladnije vrijeme, pretežno sa kišom, a u višim predjelima sa snijegom, prognoza je Republičkog hidrometeorlološkog zavoda.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Sutra će biti toplo i vjetrovito, uz postepeno naoblačenje - poslije podne i uveče sa kišom na jugu i zapadu, dok su lokalno mogući jači pljuskovi i nepogode.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od četiri do devet, u višim predjelima od nula, a maksimalna od 15 do 23 stepena Celzijusova.

Duvaće jak, na jugu i zapadu olujni vjetar južnih smjerova.

Tokom noći na srijedu padavine će se polako širiti ka istoku.

U srijedu, 15. marta, u većini predjela biće oblačno sa padavinama, pretežno sa kišom, dok se uz pad temperature u višim predjelima očekuje snijeg.

Minimalna temperatura iznosiće od dva do šest, u višim predjelima od nula, a maksimalna od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 16. marta, biće oblačno sa padavinama - kišom ili susnježicom u nižim, te slabim snijegom u višim predjelima.

Poslije podne i uveče uslijediće postepeni prestanak padavina, u zapadnim i južnim krajevima sunčani periodi.

Minimalna temperatura iznosiće od minus dva do tri, u višim predjelima od minus šest, a maksimalna od sedam do 11 stepeni Celzijusovih.

Od petka, 17. marta, biće sve toplije, pretežno sunčano i vjetrovito vrijeme, uz promjenljivu oblačnost.

Minimalna temperatura iznosiće od minus jedan do tri, u višim predjelima od minus pet, a maksimalna od sedam do 14 stepeni Celzijusovih.