mtel
latinica  ћирилица
13/03/2023 |  15:03 ⇒ 15:03 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Mehmedović plasira strašne laži i širi mržnju

Delegat srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać rekla da se zdrav pogled na prošlost i sadašnjost ne može graditi ukoliko se godinama stvara na konstrukcijama o sopstvenoj prošlosti, što dokazuje i slučaj poslanika SDA u Predstavničkom domu Šemsudina Mehmedovića koji plasira strašne laži i širi mržnju poredeći predsjednike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića sa Hitlerom.
Snežana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snežana Novaković BursaćFoto: RTRS

Bursaćeva je napomenula da se Mehmedović nije "pogubio", već se prikazao u svom pravom svjetlu – kao neuk, neobrazovan, ali mržnjom zadojen.

- Mehmedović, opterećen stavovima koji nemaju uporište u realnosti, gubitkom vlasti i moći, a posebno tamnim mrljama iz prošlosti, očito se izgubio i počeo da povezuje nepovezivo. On bez ustezanja plasira strašne laži i širi mržnju - ocijenila je Bursaćeva u izjavi za Srnu.

Ona je rekla da je Mehmedović vrlo inspirisan za govor mržnje koji se teško može uporediti sa bilo čim viđenim na prilično zatrovanom medijskom prostoru.

- Nije rijedak slučaj da kada ljudi izgube kontakt sa realnošću, umjesto po adekvatnu pomoć odu na društvene mreže i tamo pišu koješta, ali jeste presedan da ih prenose određeni mediji sa vjerovatnom idejom da njegovo pisanije proizvede određeni efekat - napomenula je Bursaćeva.

Ona je upitala koji to efekat žele Mehmedović i slični kada povezuju Vučića i Dodika sa Hitlerom, kada optužuje Srbiju da je inspirisala Hitlera i da je povela i vodila jedan svjetski i četiri balkanska rata u 20. vijeku.

- Zar nemoć u pronalasku političkih i pravnih argumenata po pitanju državne imovine može da navede nekoga da ovo izgovara za Srbiju i lidere srpskog naroda, i da ovako iskrivljuje istorijske činjenice - upitala je ona.

Bursaćeva je ocijenila da su Mehmedoviću svi osvajači zemlje odreda mili i dragi, pa ne može da oprosti Srbima i Srbiji što su se borili i izborili za oslobođenje svog naroda i države.

Ona je istakla da Srbi i Srbija upravo zbog Mehmedovića i njemu sličnih nemaju namjeru da odustanu od Republike Srpske, njene imovine i nadležnosti.