latinica  ћирилица
13/03/2023 |  15:11 ⇒ 15:13 | Autor: SRNA

Kojić: Provokativne i nebulozne poruke Šemsudina Mehmedovića

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milorad Kojić izjavio je da su nebulozne i provokativne poruke poslanika SDA u Predstavničkom domu Šemsudina Mehmedovića u kojima predsjednike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića poredi sa Hitlerom, posebno imajući u vidu ogromna stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu od Hitlerovih fašista.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

- Njegova izjava je iskrivljivanje istorijskih činjenica, jer je dio Hitlerovih struktura bila Handžar divizija u kojoj su bili Muslimani, Mehmedovićevi sunarodnici - rekao je Kojić, ocijenivši da Mehmedović pokušava prebaciti odgovornost na rukovodstvo Republike Srpske i Srbije i na srpski narod.

Kojić je naglasio da u vidu treba imati i Mehmedovićevu ulogu u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- On je bio u veoma bliskim odnosima, za šta postoje i određeni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu, koji su dostavljeni nadležnim tužilaštvima, a odnose na zločine koji su činili pripadnici odreda "El Mudžahedin" na ozrenskom ratištu - rekao je Kojić za Srnu.

Kojić je poručio da je Mehmedović posljednja osoba koja na takav način ima pravo da piše i iznosi neistine i pravi lošu atmosferu.