latinica  ћирилица
13/03/2023 |  15:20 ⇒ 17:08 | Autor: TANЈUG

Poznate ličnosti prošetale u glamuroznim toaletama na dodjeli Oskara

Glamur na dodjeli Oskara bio je isti kao i uvijek, a tepih je umjesto crvene bio u šampanjac boji, piše Bi-Bi-Si.
Oskar (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Oskar (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Glumica Kejt Blanšet, koja je osmi put nominovana za najbolju filmsku nagradu, nosila je elegantnu plavu haljinu sa trakom koju su napravile izbjeglice kao dio inicijative Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice.

Glumica Mišel Јeo stigla je u Dior haljini sa bijelim resama sa dijamantima, dok je glumica Mišel Vilijams nosila ukrašenu bijelu Šanel haljinu sa prozirnim preklopom prošaranom kristalima.

Lejdi Gaga koja je u toku večeri izvela pjesmu "Hold my hand" stigla je u crnoj Versaće haljini sa prozirnim korsetom.

Rijana, koja je takođe pjevala na ceremoniji, izvodeći pjesmu "Lift me up" nosila je haljinu od kožnih kaiševa i tila.

Irska zvijezda Pol Meskal dočarao je atmosferu iz 1970-ih sa svojim bijelim Guči smokingom i pantalonama, dok je glumica DŽejmi Li Kertis blistala u Dolče Gabana haljini ukrašenoj kristalima i šljokicama.

Anđela Baset, nominovana za najbolju sporednu glumicu za ulogu kraljice Ramonde u filmu Crni panter: Vakanda zauvijek, bila je obučena u kraljevsku nijansu ljubičaste.

Dvejn DŽonson nosio je blijedo ružičasti smoking, a rekao je da su mu ćerke pomogle da izabere odjeću.

Glumica Hale Beri nosila je bijelu satensku haljunu Tamare Ralf sa ukrasom od roze zlata, a DŽenifer Koneli - Luj Viton haljinu crne boje sa blistavom strukturom oko vrata.

      View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Odluku o promjeni crvenog tepiha poslije 62 godine donio je kreativni konsultant, koji je objasnio da će tepih u "šampanjac" boji pomoći da se lakše "pređe sa dnevnih dolazaka na elegantnu večernju postavku".

Osvrćući se na prošlogodišnji šamar Vila Smita, voditelj večeri DŽimi Kimel je šaljivo je rekao: "Mislim da odluka da idemo na tepih sa šampanjcem, a ne na crveni, pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi".