latinica  ћирилица
13/03/2023 |  16:24 | Autor: SRNA

Galijašević: Mehmedović se sprema za unutrašnji obračun i preuzimanje SDA

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović kao ratni načelnik policije ništa nije učinio da kazni zločince koji su na teslićkom ratištu odsjekli glave srpskim vojnicima i posljednja je osoba koja može govoriti o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, rekao je ekspert za borbu protiv terorizma DŽevad Galijašević.
DŽevad Galijašević - Foto: RTRS
DŽevad GalijaševićFoto: RTRS

- Ritualno odsječene glave u vreći po Tešnju nosio je konvertit, mudžahedin, Alijin i Bakirov tjelohranitelj Zejd Dukmenića, donio je na kraju i u policijsku stanicu u Tešnju u kojoj je načelnik bio Mehmedović. Ništa nije učinio da kazni te brutalne zločince - rekao je Galiajšević Srni.

Komentarišući skandaloznu izjavu Mehmedovića u kojoj je predsjednike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića uporedio sa Hitlerom, Galijašević je naveo da je ovaj poslanik SDA posljednja osoba na planeti koja može govoriti o predsjedniku Srpske i praviti takva poređenja.

On je naveo da radikalnim istupom Mehmedović dokazuje "primitivnom bošnjačkom članstvu SDA da više mrzi Srbe od Bakira Izetbegovića" sa kojim se sprema za unutrašnji politički obračun i da preuzme kormilo stranke.

Galijašević je ocijenio da Mehmedovićev neodmjeren i uvredljiv istup nije poznavanje Drugog svjetskog rata i Hitlera, nego njegova priprema da preuzme liderstvo u SDA.

Prema njegovim riječima, SDA baštini sve najgore od ideologije nacizma, jer je njen osnivač Alija Izetbegović osuđen zbog saradnje sa nacističkom vlašću u Drugom svjetskom ratu.

On je naveo da je SDA, od osnivanja do danas, uvijek bila razorna i destruktivna politička organizacija koja je učestvovala u razbijanju Јugoslavije i da ne čudi što stalnim napadima na srpske lidere, narod i Republiku Srpsku ruši temelje BiH i gura je u neizbježan raspad.

- Stranka je istovremeno, najružniji primjer zloupotrebe islama u političke svrhe i sarađivala je sa Muslimanskim bratstvom i učestvovala u koordinisanju zaštite terorističkih organizacija Al Kaide,Al Nusre i ISIL-a - naveo je Galijašević.

Galijašević je istakao da je Mehmedovićev radikalan istup pun mržnje i primitivizma dio kampanje koja se sada vodi u cijeloj zemlji sa samo jednim ciljem.

- Ratnohuškačke poruke, uvrede i prijetnje legitimišu kadrove SDA za veliku unutrašnju bitku koja se sprema. To je bitka za politički presto u stranci i krvavu, islamističku fotelju koju je /osnivač SDA/ Alija Izetbegović ostavio svojoj porodici i svom narodu -  rekao je Galijašević.

Prema njegovim riječima, Mehmedović time dokazuje i da je spreman i sposoban da tron oduzme Alijinom sinu.

Galijašević je podsjetio da je SDA poslala više od 500 lokalnih muslimana da ratuju po pustinjama Sirije i ubija nevine ljude na njihovom pragu.

- U gotovo svim funkcionerima i liderčićima poniklih na nasljeđu i islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića čuči mali Osama Bin Laden - zaključio je Galijašević.