latinica  ћирилица
13/03/2023 |  17:17 ⇒ 17:52 | Autor: SRNA

Selak: Gnusna uvreda za srpski narod, Mehmedović narušava međunacionalne odnose

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak ocijenio je da poslanik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović narušava ionako krhke međunacionalne odnose u BiH posljednjom izjavom ili bolje rečeno histeričnim vapajem u kojem predsjednike Srpske i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, poredi sa Hitlerom.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

- Upoređivati predsjednike Srbije i Srpske sa najvećim krvnikom 20. vijeka Hitlerom, iako smo navikli na ovakav politički narativ iz Sarajeva, je gnusna uvreda za cijeli srpski narod koji se ponosno borio, organizovan u dva oslobodilačka pokreta protiv fašizma, nacizma i ustaštva - rekao Selak Srni.

On je naveo da je dozivanje američkog Kongresa i britanskog Parlamenta nastavak nesamostalne i servilne bošnjačke politike koja je oduvijek uvlačila strani faktor u BiH, kao što to radi i poslanik SDA Šemsudin Mehmedović pozivajući vojne snage da uđu u Brčko.

- Republika Srpska nikada neće dozvoliti da bilo kakve formacije uđu u Brčko, jer je ono kondominijum na koji Srpska polaže pravo. Umjesto mrzilačke retorike koja BiH samo razgrađuje, potrebni su nam pomirijući tonovi i iskrene namjere za postizanjem konsenzusa -  zaključio je Selak.