latinica  ћирилица
13/03/2023 |  17:22 ⇒ 19:12 | Autor: RTRS

Dodik: Republika Srpska neće biti u BiH ako se otima njena imovina (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi otimanje imovine od Srpske značilo njen i kraj srpskog naroda na ovim prostorima, ali da se to neće dopustiti jer su odluke Ustavnog suda BiH antiustavne i nemaju nikakvog smisla.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Neka pričaju o secesiji koliko god hoće - Republika Srpska neće biti u BiH ako se otima njena imovina - poručio je Dodik u Istočnom Sarajevu.

Dodik je rekao da Bošnjaci imaju pravo da ne vole Republiku Srpsku, što i otvoreno govore kada kažu da je riječ o "manjem entitetu", ali da je Srpska dovoljno velika, nadrasla je i njih i BiH.

- Zašto misle da mi treba da volimo BiH? Isto toliko ja ne uvažavam BiH koliko oni ne uvažavaju Republiku Srpsku i to je neustavno ponašanje. Vratimo se na Ustav ako hoćete - ako nećete ovo neće ići nikuda - rekao je Dodik.

On je naglasio da se unutrašnje uređenje reguliše članom Ustava koji kaže "samo ono što je izričito dato u nadležnost BiH", te da sve drugo pripada entitetima, ali nigdje nijedne riječi nema o imovini.