latinica  ћирилица
14/03/2023 |  06:53 ⇒ 10:12 | Autor: RTRS

NSRS o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika.
NSRS (Foto: B. Zdrinja) -
NSRS (Foto: B. Zdrinja)

Nacrtom zakona, između ostalog, kleveta će biti krivično djelo, a predviđene su novčane kazne.

Na dnevnom redu je izbor sudija Ustavnog suda Srpske i nedostajućih ministara u Vladi Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predložio je da se Danijel Egić izabere za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Selma Čabrić za ministra porodice, omladine i sporta, te Denis Šulić za ministra trgovine i turizma Republike Srpske.

Novi ministri će položiti svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini, kao i novi narodni poslanici Zoran Kokanović /SP/ i Tomica Stojanović /SDS/.

Na zahtjev Vlade Republike Srpske, sa predloženog dnevnog reda povučen je konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvih šest mjeseci prošle godine.

Kolegijum NSRS je na zahtjev SDS-a izbor potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske sa druge tačke predloženog dnevnog reda pomjerio na pretposljednju.

Na predloženom dnevnom redu nalaze se i Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, kao i Prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, po hitnom postupku, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Među predloženim tačkama dnevnog reda nalazi se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o gradu Prnjavor, po hitnom postupku.

Sjednica Narodne skupštine zakazana je za 10.00 časova, uz prenos na RTRS plusu i našem portalu.