latinica  ћирилица
14/03/2023 |  11:50 ⇒ 11:55 | Autor: SRNA

Policija u Trebinju istražuje slučaj otkrivene torbe sa drogom

Policija preduzima istražne mjere i radnje na razrješenju slučaja nedavno otkrivene torbe sa 22 kilograma marihuane u selu Mesari kod Trebinja i još ne može podijeliti više informacija, rekao je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.
Laketa sa saradnicima na konferenciji za novinare - Foto: SRNA
Laketa sa saradnicima na konferenciji za novinareFoto: SRNA

Laketa je rekao novinarima da se istraga sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilašta u Trebinju i da će više informacija saopštiti čim se steknu uslovi.

Laketa je naveo da se istražne radnje preduzimaju i u slučaju paljevine ugostiteljskog objekta "Kafanica" u Bileći, te da još ne može reći da je rasvijetljeno krivično djelo.

On je na konferenciji za novinare o radu Policijske uprave naveo da je u februaru smanjen broj narušavanja javnog reda i mira, te stanje bezbjednosti ocijenio zadovoljavajućim.

Laketa je rekao da je zabrinjavajući podatak da je u prošlom mjesecu dvoje lica poginulo u saobraćajnim nesrećama, te uputio apel na poštovanje saobraćajnih propisa.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Јanković rekao je novinarima da je u februaru evidentirano 15 narušavanja javnog reda i mira, što je manje za dva prekršaja u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

On je naveo da je u februaru evidentirano 25 saobraćajnih nezgoda, tri više u odnosu na isti period prošle godine. "Na području Policijske uprave ukupno je evidentirano 1.400 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a iz saobraćaja je isključeno 116 vozača", rekao je Јanković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje Velibor Vukoje rekao je novinarima da je u prošlom mjesecu zabilježeno 19 krivičnih djela, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 94,7 odsto.