latinica  ћирилица
14/03/2023 |  12:10 | Autor: Agencije

Obradović čestitao Partizanu na pobjedi u derbiju i izvinio se Petruševu

Trener Partizana Željko Obradović čestitao je svojoj ekipi na pobjedi u vječitom derbiju, a potom kritikovao Matijasa Lesora i izvinio se Filipu Petruševu.
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU, ilustracija) -
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU, ilustracija)

Partizan je odgirao loše prvo poluvrijeme, ali je u nastavku napravio veliki preokret i savladao Crvenu zvezdu 92:81.

- Drugo poluvrijeme, druga energija, druga želja. Najvažniji trenutak je bio ukradena lopta i trojka Madara na kraju treće četvrtine. Ali takve trojke je davao i Kampaco. Njega smo bez potrebe faulirali i slali na liniju za slobodna bacanja. Ovaj broj slobodnih bacanja Lesora pokazuje da je Zvezda htjela da on ide na slobodna bacanja. Sigurno da je on jedan od naših junaka jer je imao 15/21. Čestitam ekipi jer su odigrali neuporedivo pametnije u drugom poluvremenu - rekao je Obradović.

Trener crno-bijelih izvinio se Filipu Petruševu zbog incidenta po završetku utakmice kada ga je udario Matijas Lesor.

- Matijas Lesor je nevjerovatan čovjek, sa nevjerovatnom energijom, koji mnogo donosi timu. To što je uradio na kraju utakmice je bespotrebno i kao trener želim da se izvinim Filipu Petruševu što ga je dva puta odgurnuo. Da li je provokacija ili nije, to nije razlog. Navijači su nas podigli, ovo je bilo fenomenalno, ali bilo bi bolje da se neke riječi nisu čule. Nijedna pobjeda na svijetu nije važnija od toga da se ponašaš normalno. Јa sam takav - rekao je Obradović na konferenciji za medije.