latinica  ћирилица
14/03/2023 |  15:14 ⇒ 15:19 | Autor: sputniknews.com

Putin: Nacionalizam u Ukrajini odavno "podgrijavan" sa Zapada

Nacionalizam u Ukrajini "podgrijevan" je odavno iz pravca Zapada. Neophodno je pokazati da je rusko društvo konsolidovano i pribrano, protivnik će to vidjeti i pobijedićemo u specijalnoj operaciji, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom posjete gradu Ulan Udeu, u Burjatiji.
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/ILYA PITALEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/ILYA PITALEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Da bismo ubrzali dolazak mira i stabilnosti, moramo, naravno, da ispoljimo konsolidaciju našeg društva, moramo biti pribrani. Samo u tom slučaju, kada protivnik vidi da je naše društvo jako, pribrano iznutra, konsolidovano, u tom slučaju će se bez sumnje dogoditi ono čemu težimo - rekao je Putin.

Ruski predsjednik je, takođe, rekao da se Rusija oslanjala na one koji su sebe smatrali dijelom ruskog svijeta u Ukrajini, ali da je poslije 2014. godine počelo fizičko istrebljenje svih koji su se zalagali za normalne odnose Kijeva i Moskve.

- Mi smo strpljivo decenijama pokušavali da uspostavimo normalne odnose sa savremenom ukrajinskom državom. Situacija se principijelno izmijenila 2014. godine, kada je po nalogu Zapada došlo do državnog prevrata - izjavio je Putin.