latinica  ћирилица
14/03/2023 |  18:31 ⇒ 20:39 | Autor: RTRS

Policijska stanica Јahorina - broj prekršaja sveli na minimum (VIDEO)

Policijska stanica Јahorina, jedina je u Srpskoj na 1.500 metara nadmorske visine. Rad u specifičnim okolnostima i uslovima, za devetnaest službenika nije otežavajuća - naprotiv! Za samo jednu sezonu broj prekršaja i krivičnih djela sveli su na minimum.

Dragan Ćaćić, iako je, službovao na više adresa, na ovoj posljednjoj planinskoj, kaže, najbolje se snašao. Bez obzira na ekstremne vremenske uslove, zadovoljstvo mu je što na najbolji mogući način predstavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske.

 -Ovdje mi se posebno probudio instinkt policijskog službenika - naglašava Ćaćić.

Upravo zahvaljujući entuzijazmu mladosti, ali i iskustvu nešto starijih kolega, na Јahorini se ne evidentiraju ozbiljniji prekršaji.

- Treba porediti prvu i drugu sezonu rada, gdje je evidentan smanjen broj prekršaja - rekao je Јanko Krsmanović, komandir PS Јahorina.

U prošloj zimskoj sezoni, Olimpijski centar Јahorina posjetilo je 800 hiljada turista. Zahvaljujući sistemu za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka, koje je prvo uvedeno u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, svako vozilo provjereno je upravo ovdje. Sprega na relaciji MUP, Olimpijski centar, Gorska služba spasavanja, ali i hotelijeri - rezultiralo je uspjehom da Јahorina i na polju bezbjednosti bude vodeća u regionu.