latinica  ћирилица
15/03/2023 |  07:12 ⇒ 08:59 | Autor: RTS

Denver nanizao četvrti poraz, uzalud Јokićevih 28 poena (VIDEO)

Košarkaši Denvera nanizali su četvrti uzastopni poraz u NBA ligi pošto su nakon Čikaga, San Antonija i Bruklina izgubili i od Toronta rezultatom 125:110.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

Denver nije uspio da prekine seriju poraza u Torontu, a moraće uskoro u nekom drugom gradu ako misli da pred početak plej-ofa prvo mjesto na Zapadu ne prepusti Memfisu koji sada zaostaje pet pobjeda, ali uz odigrane dvije utakmice manje.

Ekipa iz Kolorada primila je 49 poena već u prvoj četvrtini, uz postignutih 30, pa je tokom čitavog meča morala da juri vođstvo Toronta.

Tim iz Kanade u istoriji franšize nikada nikome nije ubacio 49 poena u jednoj četvrtini, a uspio je u prvoj duela sa Denverom zahvaljujući devet postignutih trojki i samo osam promašaja iz igre (20/28).

Početkom posljednjeg kvartala gosti su uspeli da istope veliki minus i priđu na tri poena zaoastatka (98:95), ali je Toronto ubrzo ponovo stekao dvocifrenu prednost i rutinski stigao do dragocjene pobjede u borbi za plej-of.

Fred Vanvlit je predvodio pobjednički tim sa 36 postignutih poena. Inspirisani as Toronta pogodio je osam trojki iz 12 pokušaja, a podijelio je i sedam asistencija. Dobar je bio i Anunobi koji je ubacio 24 poena.

Srpski košarkaš Nikola Јokić duel je završio sa 28 poena, osam skokova i sedam asistencija. Pratio ga je Majkl Porter DŽunior sa pet poena manje, dok je Gordon dodao 18.

Toronto je poslije tri poraza upisao dragocjenu pobjedu u borbi za baraž i masta u plej-ofu, a Denver će negativnu seriju pokušati da zapečati za dva dana u Detroitu.