latinica  ћирилица
15/03/2023 |  08:43 ⇒ 10:29 | Autor: RTRS

Lice iz Kiseljaka osumnjičeno za krađu u Banjaluci

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka vrše kriminalističku obradu lica čiji su inicijali I.V. iz Kiseljaka, koje je uhapšeno u Doboju jer se može dovesti u vezu sa krađom 5.000 KM iz vozila u Banjaluci.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela krađa.

- Naime, nadležnoj policijskoj stanici je juče oštećeno lice prijavilo da je istog dana od 12.30 do 13 časova, iz njegovog nezaključanog putničkog vozila audi koje je bilo parkirano u tržnom centru u Banjaluci otuđen novac u iznosu od 5.000 KM. Operativnim radom, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, može dovesti lice koje upravlja vozilom audi i kreće se autoputem "9. Јanuar" u pravcu Doboja. O navedenom su obaviješteni policijski službenici Policijske uprave Doboj, koji su istog dana u 19.00 časova, u mjestu Kostajnica u Doboju, izvršili zaustavljanje i kontrolu navedenog putničkog vozila, kojom prilikom su utvrdili da vozilom upravlja lice I.V. iz Kiseljaka - navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Dodaje se da su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju, a uz prethodnu saglasnost dežurnih tužilaca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Doboj, policijski službenici Policijske uprave Doboj, izvršili pretres putničkog vozila kojim je upravljalo lice I.V. kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u iznosu od 3.700 KM.

Lice I.V. je lišeno slobode, predato Policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka i u toku je kriminalistička obrada nad navedenim licem.

Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.