latinica  ћирилица
15/03/2023 |  10:06 | Autor: Agencije

Gvardiola: Haland je nevjerovatan, on je serijski pobjednik

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je norveški napadač Erling Haland veliki talenat i serijski pobjednik, prenose britanski mediji.
Pep Gvardiola (Foto: EPA-EFE/Andrew Yates, ilustracija) -
Pep Gvardiola (Foto: EPA-EFE/Andrew Yates, ilustracija)

Mančester siti je sinoć izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je na svom terenu pobijedio Lajpcig 7:0 u revanš meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

U prvom duelu odigranom u Lajpcigu bilo je 1:1. Haland je sinoć postigao pet golova za 57 minuta.

- Postigli smo puno golova. Erling je bio nevjerovatan, ali su svi bili izuzetni. On je veliki talenat. Ima snagu, mentalitet, serijski je pobjednik - rekao je Gvardiola.

Novinari su potom pitali menadžera Mančester sitija zašto je odlučio da Halanda zamijeni u 63. minutu.

- Erling je veoma mlad, najbolje što sam mogao da uradim je da mu uskratim šansu da postigne šest golova. Da je to uradio sa 22 godine dosađivao bi se u budućnosti. Sjajan je igrač i to svi vide, uvijek je fokusiran na igru - rekao je menadžer Mančester sitija.

Trener Lajpciga Marko Rose izjavio je da je razočaran igrom svog tima.

- Nismo ni počeli da igramo, što je moja odgovornosti. Ostaje gorčina zbog načina na koji smo primili golove. Siti je i više nego zasluženo pobijedio. Dobro poznajem Halanda i njegove kvalitete. Imao je strašnu noć. Bio je gladan golova. Postizao je golove nogom i glavom, izgledao je nevjerovatno. Svaka mu čast - zaključio je Rose.