latinica  ћирилица
15/03/2023 |  10:45 ⇒ 11:05 | Autor: RTRS

Turistička organizacija Republike Srpske na sajmu turizma u Beču

Turistička organizacija Republike Srpske učestvovaće na Međunarodnom sajmu turizma u Beču, koji će biti održan od 16. do 19. marta.
Višegrad - Foto: Ustupljena fotografija
VišegradFoto: Ustupljena fotografija

Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće ponudu i usluge na izložbenom prostoru Predstavništva Republike Srpske u Beču.

- Promocija na ovom sajmu je nastavak aktivnosti i uspješne saradnje sa Predstavništvom, sa kojim smo u proteklom periodu intenzivno radili na studijskim putovanjima za turističke stručnjake, fotografe, novinare, predstavnike institucija iz Austrije i tako direktno promovisali naše turističke destinacije na austrijskom tržištu - naveli su iz TORS-a.

Iz Turističke organizacije navode da je Ferien-Messe Wien 2023 najznačajniji sajam turizma u Austriji koji okuplja oko 150.000 posjetilaca, te oko 514 izlagača iz više od 70 zemalja, 

- Naš cilj je da našu ponudu prepoznaju i da privučemo turiste iz Austrije budući da nam u prilog ide činjenica da imamo konekciju leta za Beč iz Banjaluke i obrnuto. Akcenat stavljamo na aktivni turizam - rafting, biciklizam, planinarenje, ali i na naše banje kao i mnogobrojne muzičke i kulturne festivale koji se održavaju u Srpskoj u predstojećoj ljetnjoj sezoni - navodi se u saopštenju.

Osim Turističke organizacije Republike Srpske, na štandu će se predstaviti Turistička organizacija Banjaluke, Turistička organizacija Bijeljine i ZTC Banja Vrućica.