latinica  ћирилица
15/03/2023 |  13:18 ⇒ 14:13 | Autor: RTRS

Kostrešević sa policijskim atašeima 16 zemalja i predstavnicima EU

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević razgovarao je danas u Banjaluci sa policijskim atašeima 16 zemalja i predstavnicima Evropske unije o unapređenju i jačanju međupolicijske saradnje i razmjena informacija s ciljem prevencije i suprotstavljanja kriminalitetu u Republici Srpskoj i na međunarodnom nivou.
Kostrešević sa policijskim atašeima - Foto: Ustupljena fotografija
Kostrešević sa policijskim atašeimaFoto: Ustupljena fotografija

Kostrešević je upoznao policijske atašee sa trenutnim stanjem bezbjednosti na području Republike Srpske, koje je ocijenjeno dobrim, ali i sa izazovima sa kojima se policijski službenici susreću u svom operativnom radu.

Јedna od tema sastanka bile su i aktivnosti koje se odnose na migrantsku krizu i kretanje migranata, saopšteno je iz MUP-a.

Na sastanku je pohvaljena posvećenost MUP-a Republike Srpske borbi protiv organizovnog kriminala i ispunjavanja evropskih standarda u oblasti unutrašnjih poslova.

Prilikom posjete MUP-u Republike Srpske, policijski atešei Austrije, Novog Zelanda/Australije, Slovenije, Francuske, Švedske, Norveške, Nizozemske, Španije Mađarske, Hrvatske, Belgije, Velike Britanije, Češke, Švajcarske, Švedske, kao i predstavnici EUSR-a i Eufora posjetili su i Upravu za policijsku obuku i Centar za obuku, gdje su se upoznali sa organizacijom i načinom školovanja na Policijskoj akademiji, kao i samim stručnim obukama pripadnika MUP-a Srpske.