latinica  ћирилица
15/03/2023 |  13:45 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Održana Skupština Organizacije starješina VRS; Župljanin: Naš cilj odbrana Srpske

Organizacija starješina vojske Republike Srpske održala je danas u Banjaluci redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je analiziran rad u toku prethodne kao i planovi za ovu godinu.
Skupština organizacije starješina - Foto: RTRS
Skupština organizacije starješinaFoto: RTRS

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin izjavio je da će cilj djelovanja organizacije u ovoj godini biti odbrana Republike Srpske i vrijednosti Odbrambeno-otadžbinskog rata kroz jačanje i širenje fronta patriotskih snaga, te njegovanje tradicije srpskog vojnika i starješine.

Župljanin je dodao da će nastaviti njegovati tradiciju srpskog vojnika i starješine, te tragati za istinom o događajima iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik skupštine Blagoje Kovačević rekao je da su ciljevi iz prošle godine većinom ostvareni.

- Uspjeli smo značajno više da uspostavimo saradnju sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite i uslijedila je njihova nesebična podrška. Podržali su sve ono što je Organizacija planirala - rekao je Kovačević.

U ovoj godini, kako je najavljeno na skupštini, planirano je objavljivanje i promocija zbornika radova "Pad zapadnokrajiških opština i stradanje srpskog naroda Krajine".