latinica  ћирилица
15/03/2023 |  13:58 | Autor: SRNA

U četvrtak oblačno i vjetrovito sa povremenim padavinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno i vjetrovito vrijeme, povremeno sa padavinama u istočnim predjelima, a najviša temperatura vazduha biće do 11 stepeni Celzijusovih.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Poslije podne i uveče se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti, u zapadnim i južnim predjelima uz sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren do jak vjetar, sjevernih smjerova, na udare olujne jačine.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do tri, u višim predjelima od minus sedam, a najviša dnevna od sedam do 11, u višim predjelima oko nula stepeni Celzijusovih.

Danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama je zabilježen snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus šest, Kneževo, Han Pijesak i Čemerno nula, Kalinovik i Sokolac jedan, Mrakovica i Nevesinje tri, Gacko, Srebrenica i Sarajevo četiri, Šipovo pet, Zvornik, Mrkonjić Grad i Rudo šest, Bijeljina, Višegrad i Foča sedam, Bileća, Doboj i Ribnik osam, Banjaluka, Novi Grad, Prijedor, Srbac i Neum 10, Trebinje 11 i Mostar 13 stepeni Celzijusovih.