latinica  ћирилица
15/03/2023 |  14:39 ⇒ 18:57 | Autor: RTRS

U nastavku akcije "Market" uhapšen Slovenac i pronađena droga (FOTO)

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske juče su u nastavku akcije "Market"  utvrdili da je u BiH ušao državljanin Slovenije M.K. te pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH preduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji i u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Doboj i Istočno Sarajevo i MUP-om Kantona Sarajevo locirali ovo lice.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

- On je zaustavljen na području Kantona Sarajevo od strane policijskih službenika, te je prilikom pretresa vozila pronađen posebno izrađen prostor tzv. štek u kojem se nalazila veća količina novca, jedan pištolj i manja količina bijele praškaste supstance koja asocira na opojnu drogu kokain - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je M.K. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama i da se dovodi u vezu sa kilogramom opojne droge kokain koju je Uprava za organizovani i teški kriminalitet oduzela u Banjaluci od tokom realizacije akcije "Market".

Akcija "Market" (Ustupljena fotografija)

Istraga u ovom predmetu se nastavlja, a sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.