latinica  ћирилица
15/03/2023 |  17:20 ⇒ 16/03/2023 | 13:38 | Autor: RTRS

Ljubiša Petrović kupuje glasove; Koalicija: Tužilaštvo da hitno reaguje (FOTO/VIDEO)

Automobil sa oznakom Gradske uprave grada Bijeljina danas je snimljen u zaseoku Miljevići u Velikoj Obarskoj, gdje radnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu obilazi pripadnike boračke populacije i, prema saznanjima koje smo dobili od mještana, dijeli novac onima koji treba da glasaju protiv opoziva Ljubiše Petrovića - saopšteno je iz Narodne koalicije "Pokrenimo Bijeljinu".
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Koaliciji su se u međuvremenu javili i mještani drugih semberskih sela koji su potvrdili da ih je prethodnih dana, istim automobilom, posjetilo lice inicijala M.P.

Foto: Ustupljena fotografija

- Na snimcima i fotografijama koje smo dobili vidi se bijeli automobil marke "tojota", kakav koristi Gradska uprava, a da je riječ o službenom autu potvrđuje i naljepnica na vratima sa natpisom "Grad Bijeljina". Mještani sela koji su nas kontaktirali rekli su da im je lice M.P. govorilo da je donijelo pomoć za borce koju je obezbijedio gradonačelnik Ljubiša Petrović, a nakon što bi im dao novac, počinjao bi da priča kako moraju da izađu na referendum i glasaju protiv opoziva - navedeno je u saopštenju.

Foto: Ustupljena fotografija

Na fotografijama se može vidjeti i broj registarskih tablica vozila Gradske uprave.

Foto: Ustupljena fotografija

Narodna koalicija "Pokrenimo Bijeljinu" već je upozoravala da je gradonačelnik Ljubiša Petrović u posljednja dva mjeseca naredio isplatu 400.000 KM, od čega je samo 2. marta iz gradske blagajne isplaćeno 27.000 KM u gotovini.

- U inostranstvo je dva puta prebačeno po 30.000 KM, pedeset puta su isplaćeni iznosi "po zahtjevu" - ukupno 360.000 KM, dok je fizičkim licima bez navođenja imena 56 puta isplaćeno najčešće po 5.000 KM. Zbog toga sumnjamo da dio novca iz gradske kase aktuelni gradonačelnik iskorištava za dijeljenje putem gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, čime krši zakon i narodni novac iskorištava za političku kampanju – upozorili su iz Koalicije.