latinica  ћирилица
15/03/2023 |  17:52 | Autor: SRNA

Davidović: Solarni paneli šansa za razvoj Bosanskog Petrovca

Јedina šansa za apsolutni preporod opštine Bosanski Petrovac su solarni paneli, ali su aktivnosti lokalne samouprave o ovom pitanju nedovoljne, izjavio je predsjednik Opštinskog vijeća Nemanja Davidović.
Bosanski Petrovac - Foto: RTRS
Bosanski PetrovacFoto: RTRS

- Bosanski Petrovac bi bio prvi grad u BiH po instalisanoj snazi solarnih panela. To je jedina šansa za apsolutni preporod naše lokalne zajednice, jer je zainteresovanost stranih investitora ogromna - rekao je Davidović.

On je pojasnio da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Unsko-sanskom kantonu treba da postupa po odluci Opštinskog vijeća kada je riječ o pretvaranju poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe da bi se moglo raditi na novim investicijama.

- Donijeli smo odluku da se potvrđivanjem istinitosti i tačnosti odluke o prostornom uređenju opštine iz 1996. godine stiču svi uslovi i zahtijeva od kantonalnog Ministarstva poljoprivrede da odmah djeluje. Ukoliko naprave pomak, biće to ogromna prilika za Bosanski Petrovac - ističe Davidović.

On se nada da će nadležno ministarstvo postupati po usvojenoj odluci, ocijenivši da je ova opština trenutno u blokadi upravo zbog neprovođenja odluke Opštinskog vijeća.