latinica  ћирилица
15/03/2023 |  18:14 ⇒ 18:25 | Autor: TANЈUG

U velikoj akciji policije pronađeno 668 migranata (VIDEO)

Pripadnici MUP Srbije pronašli su više od 600 ilegalnih migranata u nekoliko srpskih gradova.
Migranti    (Foto:OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/Tanjug) -
Migranti (Foto:OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/Tanjug)

Službenici policijskih uprava u Beogradu, Subotici, Somboru, Kikindi i Šapcu, u saradnji sa graničnom policijom i Žandarmerijom, pronašli su ukupno 668 iregularnih migranata, saopštio je MUP.

U akciji usmjerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija, policijski službenici su na više lokacija u Beogradu pronašli 163 neprijavljena migranta.

Na teritoriji Subotice, policija je u improvizovanim objektima na području šumskog pojasa uz granicu sa Mađarskom, kao i u gradu, pronašla 180 migranata, dok je na više lokacija u Somboru pronađeno 129 iregularnih migranata.

Policijski službenici su na više lokacija u opštini Kanjiža zatekli 60 iregularnih migranata, dok je na području Loznice, Malog Zvornika i Ljubovije pronađeno njih 136. Svi pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbjeglice, prevezeni u prihvatne centre gdje im je obezbijeđen adekvatan smještaj.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbjednost svih građana, kao i samih migranata, ističe se u saopštenju.