latinica  ћирилица
15/03/2023 |  20:40 ⇒ 20:41 | Autor: SRNA

Ilić: Povećati sredstva IRB-a za stambene kredite za mlade bračne parove

Poslanik SNSD-a Mladen Ilić smatra da Investiciono-razvojna banka Republike Srpske treba povećati iznos sredstava za stambene kredite za mlade bračne parove u Republici Srpskoj.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

- Uvjeren sam da će se sve veći broj mladih bračnih parova u Republici Srpskoj odlučiti da riješi stambeno pitanje putem kreditnih sredstava IRB-a - rekao je Ilić tokom skupštinske rasprave o izvještaju o poslovanju IRB-a i fondova za 2021. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

Ilić se založio za potrebu da mladi ljudi u Republici Srpskoj putem kreditnih linija IRB-a pokrenu sopstveni biznis i na taj način omoguće egzistenciju sebi i svojoj porodici.

On je naveo da će Klub poslanika SNSD-a podržati ovaj izvještaj i unapređenje rada sektora u ovoj banci.

Poslanik SDS-a Mirjana Orašanin rekla je da poslanici ovog kluba neće podržati izvještaj o poslovanju IRB-a za 2021. godinu, kao i spoljnog revizora.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je da je IRB u punom kapacitetu banka Reublike Srpske, te da vjeruje da će usmjeriti više kreditnih sredstava prema lokalnim zajednicama.

- IRB može omogućiti još veći stepen razvoja naše privrede, ali i provođenja demografske politike kroz podršku stambenim kreditima mladim bračnim parovima u Republici Srpskoj - istakao je Žunić.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj o o poslovanju IRB-a i fondova za 2021. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je današnje zasjedanje, koje će biti nastavljeno sutra razmatranjem Prijedloga zakona o gradu Prnjavor po hitnom postupku.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.