latinica  ћирилица
15/03/2023 |  21:49 ⇒ 16/03/2023 | 13:38 | Autor: RTRS

Đurđević: Petrović blokirao projekte u Bijeljini, nije obezbijedio ni provođenje zakona (VIDEO)

Da je Ljubiša Petrović ispunjavao dužnosti i obaveze jednog gradonačelnika - do referenduma o njegovom opozivu ne bi došlo, rekao je za Telering, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević.
Aleksandar Đurđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐurđevićFoto: RTRS

Pojašnjava, za dvije i po godine gradonačelničkog mandata, Petrović nijedan kapitalni projekat nije pokrenuo, a kamoli realizovao, iako je u gradskoj kasi imao 150 milona maraka.

Đurđević, ističe, i da osim blokade projekata - gradonačelnik Bijeljine nije obezbijedio ni sprovođenje zakona, opštih akata, kao ni skupštinskih odluka.

- Јednostavno, evidentno je da su kapitalni projekti zaustavljeni u prethodne dvije i po godine. Iz ugla Skupštine grada - mi smo odradili sve što je u našoj nadležnosti, da stvorimo preduslove da se radi u našem gradu, da se naš grad razvija. Oko 93 odsto prijedloga, koji su dolazili iz kabineta gradonačelnika - mi smo podržavali, imajući u vidu da je gradonačelnik nosilac vlasti. Ali, vidite, da se ništa nije uradilo. Od sportske dvorane, koja je i dalje livada do ostalih nerealizovanih projekata - naglasio je Đurđević.