latinica  ћирилица
16/03/2023 |  09:20 ⇒ 15:43 | Autor: RTRS

Kovačević: Bakir Izetbegović spreman žrtvovati mir za vlast i fotelje (VIDEO)

Frustriran činjenicom da je on lično doživio potpuno izborni debakl, kao i da SDA više nije dio vlasti, Bakir Izetbegović svakodnevno opasno i žestoko radikalizueje prilike u BiH, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Naveo je da za razliku od oca, Alije Izetbegovića, koji je po sopstvenom priznanju žrtvovao mir za BiH, Izetbegović mlađi je očigledno spreman žrtvovati mir i za vlast i za fotelje.

- Vidimo da je Bakir Izetbegović sada potpuno očekivano podržao i radikalne ratnohuškačke izjave poglavara Islamske zajednice u BiH koji je sramno prizivao ratne i oružane sukobe u BiH - rekao je Kovačević.

Vidimo i da Izetbegović, navodi Kovačević, ponovo govori o namjenskoj industriji i o proizvodnji novog oružja što u prevodu znači oružja koje bi bilo korišćeno protiv Srba i protiv Hrvata u BiH.

- Konstantno iznosi i neistine o tome kako je SDA najjača politička stranka u BiH očigledno zaboravljajući da je SNSD stranka koja je osvojila najveći broj glasova za sve nivoe i da iz SNSD-a dolazi i član Predsjedništva kojeg SDA nema, jer je upravo Bakir Izetbegović žestoko poražen na izborima, da iz SNSD-a dolazi i predsjednik Republike Srpske i predsjednik Vlade Republike Srpske tako da je potpuno jasno da SDA nije ni blizu činjenici da bude najjača stranka u BiH - naglasio je Kovačević, komentarišući Izetbegovićevu izjavu za BHRT u kojoj je politiku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika nazvao retrogradnom i secesionističkom.

On je dodao da Izetbegović HDZ i hrvatsku političku komponentu u BiH danas naziva HVO, što, kako kaže, još jednom pokazuje da Bakir Izetbegović i 2023. godine nije izašao iz te matrice i logike rata.

- Isto tako nam kaže kako su neki ljudi ginuli za BiH, zaboravljajući da su mnogi ljudi, tačnije njih više od 30.000 poginuli za Republiku Srpsku i da su upravo oni zavjet zbog kojeg nikada nećemo odustati od političke, mirne borbe za Republiku Srpske, borbe u kojoj ćemo sačuvati sve ono što Republici Srpskoj po Ustavu i Dejtonskom sporazumu pripada, a ne smijemo zaboraviti da po Ustavu i Dejtonskom sporazumu Republici Srpskoj pripada i njena imovina i da to nikakavi radikali poput Bakira Izetbegovića nikada neće moći promijeniti - istakao je Kovačević.