latinica  ћирилица
16/03/2023 |  09:41 | Autor: SRNA

Lice provaljivalo u kuće, materijalna šteta 10.000 KM

Banjalučka policija izvršila je kriminalističku obradu lica iz Banjaluke čiji su inicijali B.M. zbog provale u porodične kuće i krađe čime je pričinjena materijalna šteta od 10.000 KM.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

Lice B.M. osumnjičeno je da je 26. januara i 14. februara provalilo u dvije porodične kuće odakle je ukralo novac, nakit i razne predmete, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, a lice B.M. se tereti za krivično djelo teška krađa.

Direktor preduzeća iz Kneževa prijavio je policiji da ga je radnik preduzeća čiji su inicijali A.V. vrijeđao i upućivao mu prijetnje po život.

Policija je kod navedenog lica pronašla i oduzela pištolj, a o događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Kotor Varoši, koji se izjasnio da se dostavi izvještaj o počinjenim prekršajima iz Zakona o javnom redu i miru.

Banjalučka policija uhapsila je lica iz Banjaluke čiji su inicijali R.P. i D.S. zbog krivičnog djela tjelesna povreda.

Policijskoj stanici prijavljeno je da su tri nepoznata muška lica 13. marta u 17.20 časova na raskrsnici ulica Koste Vojinovića i Put banjalučkog odreda, fizički napala oštećeno lice, kojem je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, navodi se u saopštenju.