latinica  ћирилица
16/03/2023 |  10:00 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

UŽIVO - Narodna skupština o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor (VIDEO)

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Prijedloga zakona o gradu Prnjavor - po hitnom postupku, a planiran je i dan za glasanje o razmotrenim aktima.
NSRS - prenos uživo -
NSRS - prenos uživo

Poslanik SNSD-a Ranka Perić-Romić istakla je da je dobro što Prnjavor dobija status grada, jer je razvijena lokalna zajednica koja je ispunila potrebne uslove.

Ona je istakla da kvalitetan rad i trud u nekoj lokalnoj zajednici treba biti vrednovan.

Poslanik SDS-a Ognjen Bodiroga smatra da status grada ne znači i dodatno unapređenje životnog standarda građana.

Prijedlogom zakona o gradu Prnjavor uređuju se područje, nadležnosti, organi i njegovo finansiranje, istakla je ministarka uprave i lokalne samouprave Senka Јujić.

Obrazlažući ovo zakonsko rješenje Јujićeva je naglasila da je Zakonom o lokalnoj samoupravi propisano da grad može biti uspostavljen na urbanom području koje čini jedinstvenu geografsku, socijalnu, ekonomsku, istorijsku i teritorijalnu cjelinu sa odgovarajućim nivoom razvoja i ako ima više od 50.000 stanovnika.

- Opština Prnjavor opredijeljena je da odgovornim radom, kvalitetnim upravljanjem procesima, korišćenjem znanja zaposlenih, te stvaranjem radne sredine koja podstiče profesionalnost, povjerenje, motivisanost i timski rad i u narednom periodu obezbijedi vrhunski kvalitet usluga svojim korisnicima - rekla je Јujićeva.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

O apsolviranim tačkama dnevnog reda poslanici će se izjašnjavati danas.

Najveću raspravu u Narodnoj skupštini juče je izazvao Prijedlog zakona o posebnom registru lica, osuđenih za krivična djela - seksualne zloupotrebe i iskorišćavanje djece.