latinica  ћирилица
16/03/2023 |  10:06 | Autor: RTRS

"Ispitati do kraja navode da se socijalnom boračkom karticom kupuju glasovi"

Udruženja veterana "Garda Panteri" zatražilo je da do kraja budu ispitani navodi o zloupotrebi novca i kupovini glasova protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića pod plaštom izrade lažne socijalne karte boraca u Bijeljini, koja je pokrenuta pred referendum o opozivu.
Ljubiša  Petrović - Foto: SRNA
Ljubiša PetrovićFoto: SRNA

- Sama ta aktivnost izrade socijalne karte boraca obavijena je velom tajne i sva boračka udruženja koja nisu po volji gradonačelnika su isključena iz ovog posla, pa i Boračka organizacija - navodi se u saopštenju.

U Udruženju dodaju da je sramno i tužno borce koji teško žive zloupotrebljavati u političke svrhe i za ličnu promociju, a desetine dobro plaćenih radnih mjesta u Gradskoj upravi dati sinovima dezertera i stranačkih funkcionera.

- Šokirani smo i činjenicom da Petrović na predizbornim skupovima građanima priča kako su institucije Republike Srpske, Vlada i predsjednik Republike, neprijatelji Bijeljine - navode veterani u saopštenju.

Iz ovog udruženja podsjećaju Petrovića da je 24.000 najboljih sinova poginulo za stvaranje Republike Srpske da bi imala svoje institucije - predsjednika, Vladu, Skupštinu.

- Niko, pa ni Petrović nema pravo da negira institucije Republike Srpske - zaključuju veterani u saopštenju.

U nedjelju, 19. marta, biće održan referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.