latinica  ћирилица
16/03/2023 |  11:50 ⇒ 14:44 | Autor: SRNA

Savjet ministara o tri nacrta zakona

U Sarajevu je u toku sjednica Savjeta ministara na čijem dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora i o spoljnim poslovima BiH.
Savjet ministara - Foto: Ustupljena fotografija
Savjet ministaraFoto: Ustupljena fotografija

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluke o uspostavljanju Radne grupe za izradu Prijedloga strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za period 2021-2026. godine, Prijedlog akcionog plana za provođenje strategije, te Prijedlog odluke o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva na dnevni redu uputila je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Nadzornog tijela nad primjenom Pravilnika o načinu kontrole cijena, načinu oblikovanja cijena lijekova i načinu izvještavanja o cijenama lijekova u BiH.

Pred ministrima će se naći Informacija u vezi sa godišnjim izvještajem o realizaciji Odluke u vezi sa kvotom radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2020. godinu i Informacija u vezi sa zahtjevom za donošenje odluke kojom se odobrava ulazak pod posebnim uslovima.

Informacija o prijedlogu za pokretanje procedure pristupanja BiH programu Evropske unije "Pravosuđe 2021-2027. godine" i Informacija o izradi Nacrta strategije za reformu sektora pravde u BiH, Akcionog plana i indikatora provođenja takođe su na dnevnom redu sutrašnje sjednice.