latinica  ћирилица
16/03/2023 |  12:27 ⇒ 13:10 | Autor: RTRS

U Prijedoru promovisane knjige Nenada Andrića, večeras promocija u Prnjavoru (VIDEO)

"Susreti sa svetogorskim starcima" i "Peške kroz Svetu Goru" nazivi su knjiga pisca iz Beograda, Nenada Andrića, koje su promovisane u Prijedoru. Knjige su plod dugogodišnjeg hodočašća po Svetoj Gori.
Promocija knjiga Nenada Andrića (Foto: prnjavorinfo.com) -
Promocija knjiga Nenada Andrića (Foto: prnjavorinfo.com)

Pisac Nenad Andrić smatrao je da je neophodno prenijeti iskustva i istorijske činjenice u vezi sa svetogorskim manastirima. Blagodat koja se osjeti na Svetoj Gori, autora knjiga vraćala je 60 puta na ovo sveto mjesto.

- Znamo da je Hilandar srpski manastir, ali bilo je tu još manastira koji su isto bili naši. Ubacio sam upravo u tu knjigu "Peške u Sveti Goru" knjigu i razgovore sa tim monasima. To je neki moj doživljaj, neka mala čuda, neka moja razmišljanja - kaže Andrić.

"Susreti sa svetogorskim starcima" knjiga je u kojoj su sabrani razgovori sa monasima. U Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" ističu da je pisac kreativno, maštovito i duhovno približio čitaocima život monaha i putovanje po Svetoj Gori.

Kao jedan od boljih poznavalaca Svete Gore, istorije i staza, kao licencirani planinarski vodič, Nenad Andrić vodio je grupe i do najnepristupačnijih dijelova takozvane svetogorske pustinje.

Promocija knjiga Nenada Andrića biće upriličena i večeras u prostorijama Narodne biblioteke Prnjavor s početkom u 19.00 časova.