latinica  ћирилица
16/03/2023 |  13:02 | Autor: RTRS

Crvena zvezda podnijela krivičnu prijavu protiv Matijasa Lesora

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je danas zvanično podnio krivičnu prijavu protiv igrača Partizana Matijasa Lesora zbog nasilničkog ponašanja i udaranja centra crveno-bijelih Filipa Petruševa.

Partizan je prije tri dana pobijedio Crvenu zvezdu 92:81 u derbi meču 21. kola ABA lige, a po završetku meča Lesor je udario Petruševa. Uslijedila su potom saopštenja dva kluba, a Petrušev je u četvrtak dao izjavu u policiji.

- O narednim koracima detaljno ćemo obavještavati javnost jer želimo da i ona vidi da kao klub činimo sve što je u našoj moći da ograničimo uticaj onih koji misle da mogu da rade šta hoće. Među njih spada i francuski državljanin na privremenom radu u Srbiji. Kao klub koji je prethodnih dana postavio konkretna pitanja i obraćao se činjenicama na sva dešavanja i anomalije koje možemo da prepoznamo, a koja vode ka potpunoj neregularosti ABA lige, nismo očekivali ništa drugo do napada i nemuštih odgovora, za naš sport potpuno nevažnih likova. Odgovore na sva direktno postavljena pitanja kao i obično - nismo dobili - navode iz Crvene zvezde.