latinica  ћирилица
16/03/2023 |  14:16 | Autor: RTRS

Fajnenšl tajms: Srpska među najpovoljnijim destinacijama za investiranje u Evropi

Republika Srpska je prepoznata kao jedna od najpovoljnijih destinacija za poslovno investiranje u Evropi, a grad Trebinje je rangiran na visokoj osmoj poziciji u kategoriji mikroevropskih gradova za budućnost, prema analizi časopisa "Fajnenšl tajms" o atraktivnosti evropskih gradova i regiona za ulaganje u 2023. godini.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Iz Gradske uprave Trebinje navode da je redovna godišnja analiza za ocjenu atraktivnosti evropskih gradova i regiona za ulaganje u 2023. godini, koju sprovodi časopis "Fajnenšl tajms" objavljena u magazinu "FDI intelidžens", ponovo prepoznala Republiku Srpsku kao jednu od najpovoljnijih destinacija za poslovno investiranje u Evropi.

- Ovu laskavu titulu Srpska je dobila zahvaljujući ukupnoj strategiji za promociju ulaganja - navodi se u saopštenju.

Grad Trebinje je, kako je istaknuto, rangiran na visokoj osmoj poziciji u kategoriji "mikroevropski gradovi za budućnost - strategija za promociju ulaganja FDI" /strane direktne investicije/.

- Plasman na listu najboljih investicionih destinacija u jugoistočnoj Evropi u kategorijama direktno zavisi od kvaliteta i kreativnosti odgovora opština, po sadržaju i jeziku: ekonomski potencijal, isplativost, infrastruktura, povoljni uslovi poslovanja, radno okruženje i strategija za promovisanje stranih investicija - navodi se u saopštenju.